O Školi
Međunarodna škola u Tuzli je privatna obrazovna ustanova koja postoji i djeluje u okviru Bosna Sema obrazovnih institucija, a osnovana u 2003. godine u Tuzlanskom kantonu s ciljem da pruži pomoć i potporu odgojno-obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine. Međunarodna škola u Tuzli nije samo srednja škola, već je i predškolska i Međunarodna osnovna škola.
 
18_ist
 
Međunarodna škola u Tuzli je potpisala Protokol o saradnji sa federalnim i kantonalnim ministarstavima obrazovanja. Ova ustanova je osnovana 2003. godine i ona se klasificira u veliku svjetsku porodicu više od 350 takvih i sličnih institucija širom svijeta.
 
Međunarodna škola u Tuzli i finansijski podupire učenike i studente, ne samo u BiH nego i širom svijeta. Posebna pažnja posvećena je djeci siromašnih porodica, u smislu materijalne potpore i obrazovanja. Stoga svake godine među školama u Bosni i Hercegovini se organizuje prijemni ispiti za dobivanje stipendije.
 
Škola je se sastoji od tri odgojno-obrazovne ustanove, sa sjedištem u mjestu Slavinovic u Tuzli. To je najprikladniji i najmirnije mjesto za odgoj i obrazovanje, koje zadovoljava sve potrebne uslove za obrazovanje. Ulaganjem znatnih materijalnih sredstva u opremu i u nastavni proces, u skladu s najvišim europskim standardima, prva faza kampusa je dovršena, dok će se druga faza izgradit u narednim godinama. Svi razredi su opremljeni sa ormarima, LCD TV ili projektorom i kompjuterima. 
 
Obrazovni proces i komunikacije u međunarodnoj školi u Tuzli od samog osnivanja 2003. godine odvija se na engleskom jeziku, u moderno opremljenim učionicama i laboratorijima u skladu s najnovijim europskim i svjetskim standardima. Škola je cjelodnevnog karaktera i učenici imaju sadržaje sa slobodnim aktivnostima na raspolaganju, zajedno s raznim programima, a sve to pod nadzorom i brigom nastavnika. U slobodno vrijeme učenici imaju na raspolaganju modernu kino salu sa kapacitetom od više od 100 sjedećih mjesta, moderno opremljen informatički centra koji non-stop ima internet konekciju, te novi nogometni teren. Obrazovni sistem se izvodi prema programu i planu nastave Federalnog ministarstva obrazovanja. U razredima nema više od 20 učenika, tako da se može ostavriti pojedinačni kontakt sa svakim učenikom. Nova gimnazija koja će u potpunosti zadovoljiti potrebe svih učenika u sportu i tjelesnoj kulturi je sada u procesu izgradnje.
 
Međunarodna škola u Tuzli je već dugi niz godina uspješan organizator naučnog takmičenja. Obrazovni proces u toj multi-media sredini provodi se od strane iskusnih nastavnika koji su stekli svoje znanje i iskustvo na najprestižnijim univerzitetima širom svijeta. Uče se strani jezici, kao što su njemački, turski i francuski kao i mnogi drugi izborni jezici.
 
Studenti stiču znanja u skladu s najsavremenijim svjetskim obrazovnim standardima, tako Međunarodna škola u Tuzli daje puni doprinos harmonizaciji bosanske obrazovanja s europskim standardima. Studenti imaju mogućnost da ostanu u školi, od 7:45 ujutro do 16:00, popodne nakon nastave studenti imaju priliku dovršiti svoje zadatke u školi. Organizujemo sedmični sat čitanja kako bi se poboljšala spremnost studenata prema čitanju.
 
Tokom proteklih godina Međunarodna škola u Tuzli je ostvarila mnoge rezultate, što je svrstava među najbolje obrazovne institucije u Bosni i Hercegovini.
 
Postignuća ne završavaju ovdje. Međunarodna škola u Tuzli je bila uspješna u sportu. Naši učenici također sudjeluju u humanitarnim akcijama i redovno skupljaju novac za siromašne u našoj zemlji i redovno sudjeluju u drugim humanitarnim akcijama.
Međunarodna škola Tuzla je već dugo vremena sastavni dio bosanske stvarnosti te ono što obvezuje naše upravljanje je to da ćemo ići još dalje u modernizaciji obrazovnog sistema, komunikacije, i uvođenje novih europskih obrazovnih trendova.